Vergoeding

Aanvullend verzekerd
Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen, afhangend van uw aanvullende pakket, vergoed. In de polis van uw zorgverzekeraar staat hoe u precies verzekerd bent en hoeveel u vergoed krijgt. Bent u alleen basisverzekerd, dan worden de behandelingen niet vergoed. De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.


Basis verzekerd
Vanaf 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed.


Chronische verwijzing
Wordt u behandeld voor een aandoening die op de chronische lijst staat (VWS-lijst) dan worden de kosten na 21 keer door de basisverzekering onbeperkt vergoed. De eerste 21 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering betaald (indien u deze heeft).


Kinderen
Behandelingen aan kinderen onder de 18 worden eveneens uit de basisverzekering betaald (100% vergoeding). Kinderen krijgen 18 behandelingen per jaar vanuit hun basisverzekering.


DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie) 
Mensendiecktherapie is direct toegankelijk. Dat betekent dat u niet eerst langs een arts hoeft te gaan om behandeld te kunnen worden. U kunt direct bellen voor een afspraak zonder tussenkomst van een arts. Bij een chronische indicatie is verwijzing nog wel noodzakelijk.

 

Deze praktijk heeft contracten met alle verzekeraars. Mocht u twijfelen of uw behandelingen vergoed zullen worden door de verzekeraar kunt u mij ten alle tijden bellen.