Basis Verzekerd

Vanaf 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed.

Aanvullend verzekerd

Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen, afhangend van uw aanvullende pakket, vergoed. In de polis van uw zorgverzekeraar staat hoe u precies verzekerd bent en hoeveel u vergoed krijgt. Bent u alleen basisverzekerd, dan worden de behandelingen niet vergoed. De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Chronische verwijzing

Wordt u behandeld voor een aandoening die op de chronische lijst staat (VWS-lijst) dan worden de kosten na 21 keer door de basisverzekering onbeperkt vergoed. De eerste 21 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering betaald (indien u deze heeft).

Kinderen

Behandelingen aan kinderen onder de 18 worden eveneens uit de basisverzekering betaald (100% vergoeding). Kinderen krijgen 18 behandelingen per jaar vanuit hun basisverzekering.

Directe Toegankelijkheid Oefentherapie

Mensendiecktherapie is direct toegankelijk. Dat betekent dat u niet eerst langs een arts hoeft te gaan om behandeld te kunnen worden. U kunt direct bellen voor een afspraak zonder tussenkomst van een arts. Bij een chronische indicatie is verwijzing nog wel noodzakelijk.

Deze praktijk heeft contracten met alle verzekeraars. Mocht u twijfelen of uw behandelingen vergoed zullen worden door de verzekeraar kunt u mij ten alle tijden bellen.